blockchain

Jouw eigen coin app? Dat is altijd waar voor je geld

Blockchain is misschien wel dé hype van het moment als het op internet aankomt. Steeds meer organisaties zijn op zoek naar een betrouwbare partner voor de ontwikkeling van een technologie waarbij data en transacties veilig en efficiënt kunnen worden opgeslagen. En een nieuwe munt app hoort daarbij. Daarom rekenen heel wat bedrijven op BlueBlazer voor de creatie van een app waarin digitale munten niet alleen worden bijgehouden, maar ook gekocht en verkocht. Zelfs swappen tussen verschillende munten binnen eenzelfde app wordt mogelijk. Tinder is niets tegen zo’n app.

Wat is blockchain?

Blockchain (soms zien we de term ook in 2 woorden verschijnen: block chain) verwijst naar een nieuwe soort database waarin transacties worden opgeslagen.

Hierbij kan het gaan om betalingen met een digitale munt, maar ook om de uitwisseling van officiële documenten. Alle transacties worden bewaard in een groot netwerk van computers.

Het ene blokje bevat info over het vorige blokje. Dat blokje houdt eveneens info bij over het vorige. Enzovoort. Hierdoor ontstaat er een soort ketting aan informatie. Alle data worden op een veilige manier opgeslagen in een zogenaamde blockchain onder de vorm van cryptografie. Digitale munten, zoals de Bitcoin, worden daarom ook cryptomunten genoemd.

Wat zijn cryptomunten?

Cryptomunten zijn betaalmiddelen die gebaseerd zijn op zogenaamde cryptografie.

Cryptografie betekent dat er een bepaalde boodschap wordt geconverteerd naar een code die je niet kan kraken. Op die manier kan de gebruiker aankopen doen op een veilige manier.

De Bitcoin is de meest bekende cryptomunt en is aan een stevige opmars bezig.

Waarom een app ontwikkelen voor een cryptomunt?

Een app die speciaal ontwikkeld is voor een digitale munt biedt heel wat voordelen:

  • Je slaagt erin om meer mensen te bereiken.
  • Het is een gebruiksvriendelijke manier om te betalen of aan te kopen.
  • Je kan rekenen op een eenvoudig beheer van je cryptomunten.
  • De app is even handig als de gebruikelijke bankapplicatie.
  • Maatwerk is altijd mogelijk.

Een nieuwe digitale munt?

Wil je een mobile app laten ontwikkelen voor een nieuwe digitale munt? Dan zitten we graag eerst rond de tafel om al jouw wensen te bespreken.

We checken eerst over welke munt het precies gaat en welke features je in gedachten hebt voor de ontwikkeling van je eigen app. Vervolgens gaan verschillende teams aan de slag voor de creatie van de app. Elk team is gespecialiseerd in zijn vakgebied. Nadat we alles intern uitvoerig hebben getest, volgt de bètaversie. Zodra jij je goedkeuring geeft, wordt het product op de markt gegooid. Vaak komt er echt maatwerk aan te pas.

Een uitmuntende app? Da’s voor ons een fluitje van een cent.

Dat wil ik voor geen geld missen