Webapplicatie

Éen klik verwijderd van geniale webapplicaties

Webapplicaties zijn applicaties die veelal op de desktop worden gebruikt. Ze zijn toegankelijk via je computer of browser. Sporadisch worden ze ook op een mobile device gebruikt: op een tablet of smartphone. Eigenlijk kunnen we een webapplicatie bouwen rond elke doelstelling. Wil je een gepersonaliseerde tool laten ontwikkelen om meetings via video efficiënt te laten verlopen? Of een webapplicatie laten ontwikkelen rond een boekingssysteem?

Kaboom! Wij bouwen hem op maat!

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie is een programma dat speciaal ontwikkeld is voor een interactieve website. Hierbij wordt er gebruikgemaakt van een centrale database en gegevensopslag, waarbij je de applicaties gemakkelijk via je webbrowser kan gebruiken.

Een moderne browser en prima wifi: meer heb je niet nodig om zo’n webapplicatie te gebruiken. In principe is iedere website samengesteld op basis van zo’n web app, want ook CMS-systemen zijn web applications. Verder gebruiken we web apps ook om een e-mailtje te versturen, onze agenda online te beheren of om veilig te bankieren.

Eigenlijk kunnen we webapplicaties niet meer wegdenken uit ons dagelijks leven. Geen wonder dat steeds meer bedrijven op BlueBlazer rekenen om een webapplicatie op maat te laten bouwen en te profiteren van de talrijke voordelen.

De voordelen van webapplicaties

Een webapplicatie op maat is een absolute must-have voor elk geavanceerd bedrijf:

  • De app is altijd beschikbaar.
  • Snelle laadtijd.
  • Webapplicaties kunnen op eender welke computer worden geïnstalleerd.
  • Deze apps zijn bijzonder gebruiksvriendelijk.
  • Je hebt geen speciale software nodig om de app te gebruiken.

Hoe gaan we te werk bij de creatie van zo’n web app?

Wij houden wel van een strak plan. We zijn ook niet vies van een knap staaltje denkwerk. Zo aarzelen we niet om gezellig mee te brainstormen. Op die manier kunnen we je plannen nog concreter maken.

Zodra we weten wat jij precies in gedachten hebt, gaan we aan de slag. We bekijken aan welke eisen je webapplicatie zou moeten voldoen. Vervolgens laten wij onze hersenen kronkelen om te zoeken naar een oplossing die matcht met jouw verwachtingen. We plakken meteen ook een prijs op het project. Zo heb jij een concreet idee over wat de realisatie van jouw project zal kosten. Uiteraard kan je in deze fase altijd nog bijsturen of zaken aanpassen. Zodra we jouw goedkeuring krijgen, schrijven we de web app gedetailleerd uit. Tijdens deze fase krijg je meteen ook een visuele voorstelling van de webapplicatie.


Is alles naar wens? Dan stropen we onze blazermouwen op om jouw webapplicatie te ontwikkelen. Tot slot testen we de app uit en mag jij ook de proef op de som nemen. Overtuigd? Ready. Set. Go!

Vraag jouw web app vandaag nog!

Wil jij ook een webapplicatie op maat laten maken? Dan bespreken we graag al jouw wensen en verwachtingen bij een heerlijk kopje koffie. Al dan niet met een cookie …

Your own web app? Before you know it, it’s a wrap!

Great!